top of page

IDEARI

QUI SOM?

Som els del CIM, som grans i petits...’ cantem en el nostre himne. El CIM és un esplai cristià format per un grup de joves que vol educar en el lleure a infants, a nois i a noies que participen dels diferents grups d’edats que hi ha en el CIM. Els del CIM som tots, tant el grup de ‘joves’ –coordinador/a, responsables dels grups, monitors/es, col·laboradors/es, ...- com els infants, els nois i les noies dels grups. Qui participa del CIM n’és responsable: ha d’intentar crear un àmbit acollidor i lúdic, que faciliti l’encontre amb els altres, l’amistat i el creixement personal i comunitari. Cadascú és responsable de les intencions que es planteja el CIM, cadascú des del seu talent, possibilitats i lloc. El paper de les famílies és important pels reptes del CIM.

QUÈ ENTENEM PER EDUCACIÓ EN EL LLEURE?

L’educació ens fa persones. La persona és el centre de l’educació i, per tant, és l’eix central de la tasca educativa del CIM. L’educació ens ordena i estructura; permet el recolliment necessari per poder fer experiències significatives, facilita l’encontre amb els altres, i possibilita la recerca constant d’un sentit que ja el podem anar assaborint en les petites passes del nostre camí. Però ens agradaria que el temps en el CIM sigui significatiu pel qui participa, ajudant-lo en el seu creixement. Un àmbit tan específic i gratuït com un esplai esdevé una oportunitat educativa en el temps d’oci. Per a nosaltres aquest temps suposa una oportunitat per educar en una convivència gratuïta i creativa amb els altres i amb l’entorn, tan necessàries per una vida equilibrada.

FINALITATS EDUCATIVES DEL CIM

A través dels colors del nostre foulard –verd i blanc- mostrem les nostres finalitats educatives: El verd apunta a l’esperança; prenem la imatge de l’excursionista que s’adona quan arriba al cim que el seu cor s’ha transformat durant el camí. Les persones som més que allò que fem o allò que semblem. La dignitat de la persona no depèn de res, és un valor per si mateixa, un punt de partida per la nostra tasca educativa. Aquesta actitud amb la naturalesa també la desitgem pels entorns quotidians com són la ciutat, el barri o el mateix Casal. Amb el color blanc volem expressar el desig per allò autèntic. En el CIM volem construir un àmbit lúdic de trobada, on puguem transparentar allò que som i superar les aparences, que ens faci sensibles per escoltar als altres, així com ser sensibles a l’entorn que ens envolta. El CIM es troba en el Casal Loiola que és un espai per al creixement humà i espiritual de les persones de cara a contribuir a una societat millor.

COM VOLEM EDUCAR

Qui intenta educar en el lleure experimenta la necessitat d’una coherència. Transparentem allò que som fins i tot quan intentem dissimular-ho. Les ‘campanyes’ ens serveixen d’eix transversal pel treball del curs, a través d’elles treballem les finalitats del CIM i despleguem l’itinerari educatiu. El plantejament d’uns objectius a cada sessió és important per donar-li sentit a les activitats proposades. Els equips de monitors són els responsables de dinamitzar els grups, d’afavorir un clima per poder realitzar la tasca educativa, per poder realitzar les sessions pensades. Els monitors volem disposar als nois i noies, mitjançant dinàmiques, jocs o experiències diferents, a que comprenguin per dins allò plantejat, que siguin ells mateixos els qui ho descobreixin. En definitiva, el CIM vol ajudar a la formació dels qui participen de l’esplai apuntant a un estil de vida senzill, autèntic, esperançat i comunitari.

bottom of page